Projecten in Nederland
Voor het solliciteren naar een baan is een goede voorbereiding nodig. Uw sollicitatiebrief en cv moeten aansprekend zijn voor de selecteurs. Word je uitgenodigd op een gesprek is het van groot belang dat je goed voorbereid bent. Op het Helpdesk Solliciteren geven wij u tips en advies bij het volgende:
• Schrijven van een sollicitatiebrief
• Het maken van een goede curriculum Vitae (CV)
• Samen zoeken naar gepaste vacatures
• Het uitoefenen van een sollicitatiegesprek
• Hulp bij gebruik van social media
We gaan ontmoetingsprojecten voor de Nepalezen organiseren. Het doel is vooral ontmoeting, informatie-uitwisseling en kennismaken met algemene instellingen in de stad.
Wat is het ontmoetingsproject?
Het ontmoetingsproject is een project waarbij elke week op de maandagmiddag een bijeenkomst wordt gehouden. Activiteiten zijn gericht op informatie, recreatie en ontmoeting. Op de inhoud van de activiteiten wordt verderop nader ingegaan. Het Gemiddelde aantal bezoekers per bijeenkomst wordt tussen de 20 tot 30 personen geschat.
Doestelling
Het ontmoetingsproject biedt aan de Nepalezen de gelegenheid om o.a.: - elkaar te ontmoeten, m.n. de autochtone en andere allochtone ouderen - kennis te verkrijgen over de Nederlandse samenleving opdat zij daar zelfstandig in kunnen participeren - specifiek meer informatie over voorzieningen voor ouderen, opdat zij daar optimaal gebruik van kunnen maken (WMO, Zorg en Zorginstellingen, Buurtteams, Huisvesting en Inkomen, Gezondheid, Sport, Computergebruik, Eenzaamheid - hun eigen cultuur, feest- en hoogtijdagen te beleven - hun vrije tijd zinvol te besteden (Participatie en meedoen met activiteiten in de eigen wijk en stad).
Voor wie is het project bedoeld?
Het project is bedoeld voor de eerste en tweede generatie van de Nepalezen en andere bewoners uit de gemeenten in de leeftijd tussen 30 en 60 jaar.
Eten verbindt, het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol en achter ieder gerecht zit een verhaal. Dat brengt vaak hele andere onderwerpen op tafel dan op de werkvloer. Aan tafel bij het Integratiediner ontdekken mensen dat ze misschien wel heel veel verschillen van elkaar maar dat zij ook veel overeenkomsten hebben. Én mensen ervaren dan al snel dat verschillen niet eng zijn, maar juist interessant. Want verschillen leiden tot andere inzichten en nieuwe ideeën.
Muziek verbindt iedereen. Stichting Nepal Fonds vindt het belangrijk dat de Nepalese gemeenschap de eigen cultuur en identiteit beleeft. Zo kunnen de leden van de gemeenschap de kracht opdoen om zich verder te ontwikkelen. Bovendien bevordert cultuur- en identiteitsbeleving een vlotte inburgering in de Nederlandse samenleving. Door het geven van muziekles kunnen de kinderen eigen cultuur beleven die de integratie bevorderd. Van deelnemers wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.