• Waarom Nepalfonds steunen?
  Waarom Nepalfonds steunen?
 • ... Omdat zij dringend hulp nodig hebben
  ... Omdat zij dringend hulp nodig hebben
 • ... Omdat uw gehele bijdrage rechtstreeks bij de doelgroep terecht komt
  ... Omdat uw gehele bijdrage rechtstreeks bij de doelgroep terecht komt
 • ... Omdat we uw bijdrage verantwoord en duurzaam aanwenden, daar waar het echt nodig is
  ... Omdat we uw bijdrage verantwoord en duurzaam aanwenden, daar waar het echt nodig is
 • ... Omdat we samen met u het verschil willen maken in het leven van kansloze Nepalezen
  ... Omdat we samen met u het verschil willen maken in het leven van kansloze Nepalezen
 • ... Omdat u bij wilt dragen aan een eerlijke en rechtvaardige wereld
  ... Omdat u bij wilt dragen aan een eerlijke en rechtvaardige wereld

Aamaghar project

Project Aamaghar Phathsala
[Opvang en onderwijs aan kansloze kinderen in Pumdibhumdi]
Aamaghar (letterlijk moeder’s huis) richt zich op kinderen in de leeftijd van 2-16 jaar die slachtoffer zijn van armoede en hun afkomst (poverty & untouchable), het gewapende conflict (war child) en kinderhandel (child trafficking) en afkomstig zijn uit de omgeving van Phumdibhumdi.

In het dorp Pumdibhumdi (10 km ten westen van Pokhara) behoort 30% van de inwoners tot de lagere kasten. Zij zijn ongeschoold en hebben veelal geen werk. Zij hebben grote moeite om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Zij moeten zien te overleven zonder medische zorg, gezond voedsel en andere eerste levensbehoeften. Het ruim tien jaar durende gewapende conflict van Maoïsten heeft een grote stempel gedrukt op de Nepalese samenleving.

Tijdens het conflict zijn veel families zonder geld naar Pokhara gevlucht in de hoop een bestaan te kunnen opbouwen. Eenmaal daar aangekomen komen ze in de sloppenwijken terecht en werken ze als ongeschoolde arbeidskrachten tegen zeer lage lonen. Als de ouders werken, worden de kinderen aan hun lot overgelaten, er is niemand om voor ze te zorgen. Soms worden de kinderen in huis opgesloten of zwerven ze over straat, waar ze in aanraking komen met de gevaren van het straatleven als geweld, drank en drugs. In Aamaghar (letterlijk moeder’s huis) wordt deze kinderen een gezonde en veilige omgeving geboden waar ze toegespitst onderwijs krijgen en er aandacht is voor hun persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Er worden een opvang- en schoolgebouw en diverse voorzieningen gerealiseerd en meer dan 100 kinderen worden opgevangen en onderwezen.

Stichting Nepalfonds heeft dit project geselecteerd niet alleen vanwege de pure noodzaak, maar ook vanwege de authenticiteit van dit project. Dit is het enige project in de omgeving dat zich op deze specifieke doelgroep richt en voldoet aan de duurzaamheidcriteria. De plaatselijke NGO ‘Friends of Nepali Villages’ werkt er van meet af aan om dit project na drie jaar zelfstandig te maken door kwaliteit onderwijs tegen betaling te bieden aan de kinderen van welgestelde ouders. De rijkere ouders gaan dus over drie jaar  ook voor de opvang en onderwijs van de kansloze kinderen betalen!

Stichting Nepalfonds werkt in dit project samen met NDA, Light of Life en Balsewa.


U kunt het project steunen door uw donatie over te maken op rekening NL83 INGB 0005 6521 71 van stichting Nepalfonds in Utrecht, onder vermelding van ‘Aamaghar’ .
 
ANBI logo
Corona Actie Nepal